Cold Brew Sencha

Kõige rafineeritum ja põnevam viis suvel teed teha on cold brew meetodil. See on enim levinud küll kohvimaailmas, kuid suurepäraselt sobilik ka jäätee valmistamiseks. Külma veega rahulikult tõmmates tuleb tee maitse äärmiselt pehme ja nüansirikas. 

Äärmiselt peenekoeline ja puhas cold brew sencha ootab, et sa teda järele prooviksid.

Koostisained: 

8g / 4 tl FirstFlush Kagoshima Kabusecha Sencha

1 l filtreeritud vett

18h tõmbeaega 

Kogusest saab 7 suuremat serveeringut


Õpetus: 

Pane sencha klaasist kaanega anumasse (pudel või purk). Klaas pole poorne ning see tagab valmis joogile selge puhta maitse. Vala peale külm filtreeritud kraanivesi või puhas allikavesi. Sega läbi, sulge anum ja pane see külmkappi tõmbama. 

Filtreerimine: 

Kui tee on valmis, siis filtreeri kogu tõmmis kasutades õhukest kangast või paberist kohvifiltrit. Mida tihedamat filtrit kasutada (nt. Chemexi kohvifiltrid), seda pikema säilimisajaga ja puhtam jook jääb. Võib kasutada ka mitmekordset filtreerimist, et tagada veelgi parem tulemus.  

Lihtsam variant on kasutada tõmmise tegemiseks teekotikesi. Aseta teelehed kotikesse, lisa vesi ja jäta kinnine anum külmkappi tõmbama. Hiljem võta kotike valmis joogist välja. See meetod takistab pisut teelehtede avanemist ning maitse võib jääda nõrgem. 

Kui tee on filtreeritud, siis hoiusta seda suletuna külmkapis. Säilib vähemalt nädala. 

Serveerimine: 

Naudi puhtalt või jääga! Proovi tee cold brew’d pikendada ka erinevate kergete limonaadide või maitsetu mulliveega. Ole mänguline ja katseta vahekordade ning tõmbeaegadega! 

Maitsenüansid:  

Puhas, õrn, kergelt marjane, peenekoeline.


Retsepti on loonud kohvimeister ja -koolitaja Sille Küttner.
Eelmine
Cold Brew Oolong
Järgmine
Cold Brew Pu erh

Vastused puuduvad

Email again: