Cold Brew Matcha

Kõige rafineeritum ja põnevam viis suvel teed teha on cold brew meetodil. See on enim levinud küll kohvimaailmas, kuid suurepäraselt sobilik ka jäätee valmistamiseks. Külma veega rahulikult tõmmates tuleb tee maitse äärmiselt pehme ja nüansirikas.

Kõikidele matcha austajatele midagi põnevat proovimiseks suvisel palaval ajal! Hoopis teistmoodi kui traditsioonilisel meetodil valminud matcha, kuid siiski üllatab ja täidab eesmärki.

Koostisained: 

11g / 4 tl FirstFlush Üks Väga Hea Matcha Tee pulbrit

1 l filtreeritud vett

12h tõmbeaega 

Kogusest saab 7 suuremat serveeringut


Õpetus: 

Pane matcha pulber klaasist kaanega anumasse (pudel või purk). Klaas pole poorne ning see tagab valmis joogile selge puhta maitse. Vala peale külm filtreeritud kraanivesi või puhas allikavesi. Külma veega rahulikult tõmmates tuleb maitse väga pehme ja nüansirikas. Sega läbi, sulge anum ja pane see külmkappi tõmbama.  

NB! ÜKS VÄGA HEA MATCHA TEE ei vaja peale tõmbeaega filtreerimist. 

Serveerimine:

Enne serveerimist segada või loksutada korralikult.  Nautida jää, mullivee/limonaadiga või segada värskele mahlale lisaks.  

Maitsenüansid:

Vetikane, intensiivne, pehme tekstuuriga, rohune, värske.


Retsepti on loonud kohvimeister ja -koolitaja Sille Küttner.
Eelmine
Cold Brew Must tee

Vastused puuduvad

Email again: